Vakantie woningen

Voerstreek Veurs

De Voerstreek is het uitgestrekte landschappelijk gelegen gebied in de Belgisch-Limburgse gemeente Voeren. De gemeente grenst in het noorden aan Nederland en in het zuiden aan de Waalse provincie Luik, maar nergens aan de rest van Vlaanderen. In de Voerstreek liggen de pittoreske dorpjes ‘s-Gravenvoeren, Moelingen, Remersdaal,  Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren en Teuven.

Gemmenich

Gemmenich ligt in het dal van de Geul op een steenworp afstand van het drielandenpunt (België, Duitsland, Nederland). Centraal in het dorp staat de Sint-Hubertuskerk, met een bijzonder houten retabel uit de 12e eeuw. Het hoogste punt van Gemmenich is echter de 50 meter hoge Boudewijntoren, een uitkijktoren aan Belgische zijde van het Drielandenpunt, bovenop de Vaalserberg. Bezienswaardig is verder de boerderij uit 1733 waar de ouders van de beroemde componist César Franck woonden.

Teuven

Teuven ligt in een prachtig golvend landschap, omringd door uitgestrekte bossen. Teuven is al in de 8e eeuw als “Tofinum” vermeld. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit. De wandelingen rond Teuven zijn echt prachtig (onder andere in de omgeving van de oude oude abdij van Sinnich).